Megasztár4 - tehetség kutató show

újra megasztárt keres a tv2

Kereső

Egyedi keresés

Megasztár

Reklám

Videó

Utolsó kommentek

Ajánló

Felkavarta az indulatokat a Megasztár4 friss zsűrije, Friderikusz Sándor

2008.10.14. 18:30 sorozat

 

Vitathatatlan, hogy Friderikusz Sándor minden eddigi Megasztár-ítésznél kíméletlenebbül bírálja a versenyzőket. A StoryOnline utánajárt, vajon mit szól ehhez a TV2. Hasonló hozzáállásra számítottak, amikor felkérték Sándort, vagy szerintük is túl lőtt a célon az ismert tévés? Tóth Verának például az egyik barátnőjét ríkatta meg élő adásban a showman.

 

Friderikusz Sándor felbolygatta az országot! Vitatott viselkedésével ketté osztotta a Megasztár nézőtáborát. Akad, aki támogatja velős kritikáit, ám legalább annyian elítélik szókimondásáért. A műsor versenyzői a szombati adás tanulságai szerint tartanak tőle, ami nem csoda, hiszen a legváratlanabb pillanatokban szúrt bele egy-két énekesbe.

A StoryOnline arra is kíváncsi volt, vajon a korábbi Megasztár-versenyzők hogyan értékeli a legújabb zsűritag munkáját. Azt firtattuk, ők vajon hogyan reagáltak volna egy olyan kritikára, amit két kieső, Ambrus Rita és Németh Patrícia kapott Friderikusztól az élő adás során?! Elöljáróban annyit, hogy a Megasztár korábbi szériáiban összesen szerepelt annyi negatív kritika, amit Sándor a múlt szombati adás során felhalmozott. Talán nem véletlenül kért a műsor kezdete előtt minden versenyzőtől beleegyező aláírást arra vonatkozóan, hogy kezdőzetlenül kommentálhassa az előadásokat. Lehet, hogy előre eldöntötte: ő lesz egyszemélyben a magyar ízlésrendőrség?
Talán máshogy is tálalhatta volna...

Tóth Vera, a Megasztár 1 győztese elmondta, hogy a versenyzőknek fel kellett készülniük arra, hogy Sándor keményen fogja kritizálni őket, hiszen ismerjük őt más műsorokból, és azokban sem kímélte soha az interjúalanyait - mondta Vera. Az énekesnő úgy véli, hogy a negatív kritikát is lehet többféle módon tálalni.
"Ennyi ember elé kiállni, nagyon nagy felelősség - emlékszik vissza saját élményeire Vera. - Én gyakran annyira izgultam, hogy otthon visszanéztem az adásokat, hogy egyáltalán eljusson hozzám a zsűri véleménye. Egyébként a Megasztár alatt sosem kaptam annyira kemény kritikát, mint amit Friderikusz mondott a versenyzőknek, de utána a színpadon rengetegszer előfordultak lesújtó vélemények - kommentálja a történteket Tóth Vera.

Rossz volt a dal?

A szombati döntő legkarakteresebb pontja az volt, amikor Fridi a sokat tapasztalt Ambrus Ritáról formált véleményt. Az ítész szerint nem véletlen, hogy a 29 éves hölgy karrierjében ezidáig nem történt áttörés. A tévés ugyanis nem tartja átütő személyiségnek Ritát. A kritika hatására, az azóta kiesett énekesnő a színfalak takarásában zokogott. Mint kiderült, Vera jó barátja Ritának, ezért különösen mély érintették a történtek. Az egykori Megasztár-győztes úgy véli, szerencsésebb lett volna, ha Friderikusz úgy mond véleményt a lányról, ha kicsit megismeri a szakmai előéletét. Bár azt is hozzátette, ennek ellenére is kedveli a szigorú ítészt.
"Rita a barátnőm, és tudom, hogy mennyire érzékeny lány. Ráadásul tehetséges is, szerintem lett volna a helye a tíz továbbjutó között - vélekedik Vera, aki azt is elmondta, hogy megítélése alapján kevés tehetséggel rendelkező versenyzők is bent maradtak a döntőben. - Többen is vannak, akik rosszabbul szerepeltek Ritánál, bár én is úgy gondolom, nem volt túlságosan szerencsés a dalválasztása"

Tóth Vera egyébként abban sem ért egyet Friderikusszal, hogy a jó énekesek tehetségkutató verseny nélkül is boldogulhatnak. Azt pedig egyenesen cáfolta, hogy a 29 éves Rita a tehetségtelensége miatt nem tudott mindeddig kilépni a rivaldafénybe. A 2004-es év hangja szerint a dekoratív lánynak erős kisugárzása van, kifejezetten sztáralkat.
Káros, ha valakit megaláznak!

Puskás Peti, egykori megasztáros, mára szép sikereket tudhat a magáénak. Ám, hogy ezt elérhesse, neki is nem egyszer el kellett viselnie az akkori zsűri kritikát. Peti elmondta, hogy tetszik neki, hogy Ambrus Rita, a talán legdurvábban megalázott versenyző, kiállt magáért, és nem hagyta szó nélkül Friderikusz Sándor ítéletét.

"A megalázás és a jogos, építő kritika az két különböző dolog. Káros dolognak tartom, és egyáltalán nem fejlesztő, ha valakit kétmillió ember előtt szégyenítenek meg. Bár velem ilyen durva dolog nem történt a verseny alatt, de ha úgy éreztem, hogy nem igazságos a kritika, bizony én sem tettem lakatot a számra" - fejtette ki véleményét színész-énekes.

Felmerült a kérdés, hogy a TV2 miként értékeli a szombat óta forrongó hangulatot. Hiszen a Megasztár eddig egy viszonylag békés műsornak számított, ahol a körülményekhez képest általában barátságos hangulat uralkodott. Friderikusz pedig felborította a már három évadot megélt tehetségkutató szokásait. Vajon tolerálja a kereskedelmi adó a szókimondóságot? Magyar Rita, a csatorna szóvivője elmondta, hogy a TV2 nem kifogásolja Sándor határozott fellépéseit. "A zsűrinek az a dolga, hogy őszintén értékelje a versenyzőket. Bár Sándor néha karakteresen fogalmazott, a TV2 továbbra is a számít véleményére" - árulta el.

Forrás: storyonline.hu

Szólj hozzá!

Címkék: megasztár tv2 a friderikusz sándor tóth vera puskás peti ambrus rita fr németh patrícia

A bejegyzés trackback címe:

https://megasztar.blog.hu/api/trackback/id/tr97713933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása